Haringvlietoversteek 2015 en zeehondopvang A Seal

Haringvlietoversteek 2015 en zeehondopvang A Seal

Zaterdag 12 september a.s. organiseert ZC de Stelle de Haringvlietoversteek.

De organisatie van de Haringvlietoversteek doet een oproep om oude handdoeken te doneren aan de zeehonden en verzorgers van de zeehondenopvang “A Seal te Stellendam”.

A Seal heeft dringend handdoeken nodig bij de verzorging van zieke en verzwakte zeehonden die voor de kust worden gevonden en hier worden opgevangen en verzorgd. Bij ernstige ziektes of virussen kunnen handdoeken niet opnieuw gebruikt worden maar moeten dan vernietigd worden na gebruik. Dit uiteraard om te voorkomen dat er verdere verspreiding volgt. Hierdoor zijn er dus heel veel handdoeken nodig!

Komt u zaterdag 12 september kijken of doe je mee aan de oversteek: neem dan oude handdoeken mee en doneer ze bij de “bar” naast het aanmelden. Als organisatie zullen wij er voor zorgen dat ze bij A Seal gedoneerd worden. Deze actie is tot stand gekomen omdat wij en u net als de zeehonden graag zwemmen in onze prachtige wateren en omdat wij gebruik kunnen maken van het Parkeerterrein van A Seal op deze dag.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen kijken of mee te doen en toch oude handdoeken wil doneren, dan kunnen de handdoeken deze week ook tijdens de trainingen worden ingeleverd.

Op dit moment is A Seal gesloten voor verbouwing, maar zal vanaf oktober weer open zijn voor bezoekers. Mocht u meer willen weten kijk dan ook eens op de site: www.aseal.nl

Via de site hvo.destelle.nl zullen wij na afloop laten weten hoeveel handdoeken wij hebben kunnen doneren.

Namens de zeehonden willen wij u alvast bedanken voor uw handdoek en de zwemmers veel succes toewensen!

Willian Hansen

Laat je bericht achter