Opfriscursus zwemmen voor kinderen

Is het al even geleden dat de zwemdiploma’s behaald zijn? Met het naderen van de zomervakantie kan het raadzaam zijn om nog eens aandacht te besteden aan het zwemmen en de zwemveiligheid. De zomervakantie is tenslotte de tijd om te zwemmen in zee of in het zwembad.
Blijven zwemmen na de zwemlessen

Kinderen leren al op jonge leeftijd zwemmen. Een positieve tendens, omdat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen ‘zwemveilig’ zijn steeds lager ligt. Het is echter van belang dat kinderen regelmatig blijven zwemmen om te voorkomen dat ze de zwemslagen verleren. De praktijk leert dat niet alle kinderen regelmatig zwemmen. Daarnaast zwemmen de meeste kinderen na het behalen van de zwemdiploma’s vaak alleen nog de schoolslag. In de opfriscursus komen alle zwemslagen weer aan bod, waarbij de vaardigheden weer worden opgefrist en verbeterd. Door regelmatig te zwemmen verbetert uw kind bovendien zijn of haar conditie waardoor ze het zwemmen langer vol kunnen houden. Dit is vooral belangrijk in water waar uw kind niet kan staan.

Opfriscursus?

Zwemclub De Stelle geeft vanaf woensdag 12 juni in Zwembad Zuiderdiep te Stellendam een leuke opfriscursus voor kinderen van de basisschool die al in het bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B of C. Deze cursus is voor kinderen die al een diploma hebben maar niet meer regelmatig zwemmen of de geleerde zwemslagen willen bijspijkeren. Bij de opfriscursus gaat het natuurlijk ook om zwemplezier. Op een speelse manier worden de geleerde zwemslagen nog eens geoefend.

De cursus bestaat uit vier zwemlessen en begint op woensdag 12 juni om 18:45 – 19:30 uur.

De kosten bedragen €25,- per persoon (inclusief zwembad toegang, begeleiding en deelname aan de Zwem4daagse van 8 t/m 12 juli).

Wilt u meer weten of aanmelden voor de cursus? Neem dan vrijblijvend contact op via info@destelle.nl.