Goed van start in KNZB nationale zwemcompetitie

Op zaterdag 2 oktober hebben Z.C. de Stelle en Z.V. de Gooye gezamenlijk de eerste wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen in het zwembad van Sliedrecht. Er werden 29 ereplaatsen behaald en even zoveel persoonlijke records gezwommen. Zelfs het jonge estafette team op 4x100m vrije slag bij de heren behaalde een verdiende tweede plaats! Op de overige drie estafettes had onze startgemeenschap het snelste team.

In de jongste leeftijdscategorie behaalde Fay het Jonk twee gouden en Evy van Kempen twee zilveren medailles op 25m schoolslag en 50m vrije slag. Rufus Zorge, Thomas Blonk en Paul Nagtegaal wisten het volledige podium te bezetten op 100m schoolslag. Bij de meisjes verbeterde Yfke van Nimwegen haar tijd op deze afstand met meer dan 30 seconden, wat haar een tweede plaats opleverde. Thomas en Paul wisten op 50m rugslag ook nog een zilveren en bronzen medaille buit te maken.

Bij de junioren was Phine Laarman op zowel 100m vlinderslag als op 100m wisselslag de snelste. Bij de jongens liet Roan Klink op deze afstanden het deelnemersveld ver achter zich. David Grinwis wist zich naar een tweede plek te zwemmen op 100m vlinderslag en naar een derde plek op 100m wisselslag. Maud Franzen presteerde dit bij de meisjes precies andersom. Sarah Groenendijk zwom weliswaar meer dan 10 seconden van haar tijd op 100m wisselslag maar kwam toch nog 1 seconde te kort om de derde plek op te eisen. Op 50m vlinderslag zorgde Marit van Groningen, Trijntje de Geus en Lieke Franzen voor een volledige bezetting van het podium. Martijn ’t Mannetje won op deze afstand een bronzen medaille. Marit en Lieke behaalde op 100m vrije slag ook nog een 1e en 2e plaats.

Laura Nagtegaal liet deze wedstrijd de grootste tijdsverbetering zien. Op 200m vrije slag bij de jeugd verbeterde zij haar tijd met meer dan 57 seconden! Sanne Holleman behaalde als tijd snelste van het team in deze leeftijdscategorie, op deze afstand en op 50m schoolslag belangrijke punten voor de competitie. Net als Jarno Klink en Wendy Visser op 50m schoolslag en 100m wisselslag bij de senioren. Op deze laatst genoemde afstand wist Jarno ook nog met een kleine tijdsverbetering het brons te pakken.