Aan kop in Regio competitie

Aan kop in Regio competitie

verslag door Elize Zorge van de Gooye

Zaterdag 21 september werd de eerste wedstrijd van het seizoen gezwommen in Alblasserdam. In samenwerkingsverband hebben z.c. de Stelle en z.v. de Gooye de meeste punten behaald in deze eerste wedstrijd van de Regio competitie in poule C, zijn er 19 persoonlijke ereplaatsen behaald en een aantal persoonlijke records aangescherpt.

In de jongste leeftijdscategorie behaalde Phine Laarman bij de meisjes een zilveren op 50m schoolslag en een bronzen medaille op 100m wisselslag. Roan Klink zwom bij de jongens op deze twee afstanden tweemaal naar het goud. David Grinwis behaalde een derde plaats op 100m wisselslag en verbeterde zijn tijd met 6 seconden. Rufus Zorge zwom op deze afstand 8 seconden van zijn tijd af.

Bij de junioren werd Marit van Groningen 1e en Trijntje de Geus 2e op 100m wisselslag, op de 50m schoolslag wisselden zij van positie. Koen van Dijk werd 3e op 100m wisselslag bij de jongens in deze leeftijdscategorie. Martijn ’t Mannetje verbeterde zijn tijd op deze afstand met 6 seconden.

Alicia Peeman won op 100m rugslag als op 200m vrije slag een gouden medaille. Sanne Holleman pakte op deze laatst genoemde afstand nog het brons bij de jeugd. Tjeerd Lugtenburg zwom op deze afstand 5 seconden van zijn tijd af. Jarno Klink werd tweemaal derde op 100m vrije slag en vlinderslag.

Bij de senioren dames eindigde Chloë Keehnen op een 2e plaats, Yvonne en Wendy Visser op een 3e plaats op 100m vlinderslag. Ramon van Huizen werd 3e op 200m rugslag bij de heren.

Ondanks dat Sophie van de Leije, Luuk Voogd, Tjeerd Lugtenburg, Liselotte Wu, Rufus Zorge, Dion van der Veer, Sjoerd Kamerman, Jochem Blonk en Maud Franzen zonder eremetaal huiswaarts keerden, hebben zij wel belangrijke punten bij elkaar gezwommen voor het klassement evenals de estafettes die aan het begin en eind zijn gezwommen en niet altijd in een ereplaats eindigden.

Wil je weten wat je hebt bijgedragen door jou deelname aan deze wedstrijd kijk dan op www.knzbwest.nl/wedstrijdzwemmen/rwcompetitie/standen

Op 12 oktober gaan we onze koppositie verdedigen!

Willian Hansen

Laat je bericht achter