Voorsprong in Regio competitie verder uitgebouwd

Voorsprong in Regio competitie verder uitgebouwd

verslag door Elize Zorge van de Gooye

Zaterdag 12 oktober werd de tweede wedstrijd van de Regio competitie in poule C gezwommen. De voorsprong op ZPC uit Numansdorp werd in het zwembad van Alblasserdam vergroot met bijna 80 punten, waardoor de startgemeenschap de koppositie verder heeft kunnen omarmen. Er werden 18 medailles gewonnen en minstens 2x zoveel persoonlijke records gezwommen. Drie estafettes werden gewonnen en de laatste estafette die werd gezwommen eindigde op een 2e plaats.

Bij de minioren, de jongste leeftijdscategorie, behaalde Roan Klink op 50m vlinderslag en op 100m vrije slag een gouden medaille, werd David Grinwis 2e op 100m vrije slag en Meike Holleman 3e op 50m vlinderslag.
Luuk Voogd werd tweemaal 2e en Marit van Groningen tweemaal 3e bij de junioren op 50m vlinderslag en 200m vrije slag, waar Trijntje de Geus naar het zilver zwom op de vrije slag. Gijs de Ligt pakte op 100m wisselslag het zilver, net als op 100m schoolslag, waar Dennis van de Bok een gouden medaille wist te winnen en Anouk Roon naar het zilver zwom. In deze leeftijdscategorie werden de gezwommen tijden het meest aangescherpt, Zoey van den Nieuwendijk zwom maar liefst 27 seconden van haar tijd op 200m vrije slag. Jochem Blonk verbeterde zijn tijd op 100m wisselslag met 15 seconden en had met deze prestatie het zilver kunnen pakken, ware het niet dat hij buiten mededingen meezwom.

Bij de jeugd won Jarno Klink een zilveren medaille op 100m wisselslag, verbeterde Charlotte van der Leije en Yvonne Visser hun tijd op 50m schoolslag en wisten Nienke de Keijzer en Chloë Keehnen dit te doen op 100m wisselslag.
Bij de senioren werd Wendy Visser 2e op 200m rugslag in een persoonlijk record en 3e op 50m schoolslag. Ook Sophie van der Leije wist een p.r. te zwemmen op 200m rugslag, Dion van der Veer zwom zelfs 7 seconden van haar tijd op deze afstand. Bastian Zoon werd tweemaal 3e op 50m vrije slag en 50m vlinderslag, Jordi Schaaf wist op 200m schoolslag een p.r. te zwemmen.

Naast de medaille winnaars die belangrijke competitie punten hebben binnen gehaald en de zwemmers die al eerder zijn vermeld vanwege hun bijzondere zwemprestatie hebben ook Sjoerd Kamerman, Lieke Franzen, Martijn ’t Mannetje, Rufus Zorge, Sanne Holleman en Phine Laarman met hun deelname voor belangrijke punten gezorgd in deze competitiestrijd. Pas op zaterdag 1 februari 2020 zwemmen we de volgende Regio wedstrijd en gaan we proberen deze mooie voorsprong te behouden.

Willian Hansen

Laat je bericht achter