Koppositie in NZC uit handen gegeven

Koppositie in NZC uit handen gegeven

verslag door Elize Zorge van de Gooye

Zaterdag 2 november hebben 41 zwemmers van de Gooye en de Stelle gezamenlijk deelgenomen aan de tweede wedstrijd van de Nationale zwemcompetitie. Ondanks dat we onze nipte voorsprong op de zwemvereniging uit Numansdorp hebben verloren is er door de zwemmers toch een goede wedstrijd gezwommen. Er werden 31 medailles gewonnen en zo’n 50 persoonlijke records behaald. De openingsestafettes behaalden een 1e plaats en ook de slotestafette eindigde met een podiumplaats.

In de jongste leeftijdscategorie werd het podium op 50m schoolslag als op 25m vrije slag bij de meisjes en de jongens volledig in beslag genomen door de startgemeenschap. Phine Laarman, Maud Franzen en Lidia den Eerzamen wonnen bij de meisjes en Rufus Zorge, Paul Nagtegaal en Huib Sijtsma bij de jongens resp. goud, zilver en brons op 50m schoolslag. Yfke van Nimwegen zwom op deze afstand het meest van haar tijd af (13 seconden). Op 25m vrije slag waren het Meike Holleman, Phine en Maud bij de meisjes en Rufus, Lorenzo Kats en Paul bij de jongens die met resp. goud, zilver en brons huiswaarts keerden. Maar liefst 12 jonge zwemmers wisten op deze afstand een persoonlijk record te zwemmen. Huib scherpte zijn tijd op 25m vrije slag het meest aan.
Bij de oudste minioren zwom Roan Klink tweemaal naar het goud op 100m rugslag en 50m schoolslag. David Grinwis won op deze afstanden resp. zilver en brons en Liselotte Wu zilver en goud bij de meisjes.

Bij de junioren zwommen Koen van Dijk en Trijntje de Geus naar een 2e plaats op 50m vrije slag en 200m wisselslag. Lieke Franzen werd 3e op laatst genoemde afstand. Vivian Buurveld liet op beide afstanden de grootste tijdsverbetering zien, op 200m wisselslag verbeterde ze haar tijd met wel 30 seconden. Op 100m rugslag en 50m vlinderslag werd Tjeerd Lugtenburg 1e en Alicia Peeman resp. 1e en 2e. Femke Matsinger zwom de meeste seconden van haar tijd af op 100m rugslag (12 seconden). Op 50m vlinderslag wisten alle 9 junioren zwemmers van de startgemeenschap hun tijd te verbeteren, Laura Nagtegaal scherpte haar tijd met 9 seconden aan. Zwemtijden van Sanne Holleman en Martijn ’t Mannetje werden opgenomen in het klassement voor de competitiestrijd. Ook die van Senna Buurveld en Anouk Roon voor hun deelname aan de estafette.

Bij de jeugd werd Jarno Klink tweemaal 1e op 50m schoolslag en op 100m vrije slag. Sjoerd Kamerman zwom naar het zilver op 100m vrije slag. Nienke de Keijzer wist haar tijd op deze afstand aan te scherpen en Charlotte van der Leije deed dit op 50m schoolslag. Ondanks dat Yvonne Visser geen ereplaats wist te behalen of een p.r. te zwemmen waren haar gezwommen tijden wel belangrijk voor de strijd in de competitie evenals die van Chloë Keehnen voor haar deelname aan de estafette.
Alleen Wendy Visser wist bij de senioren een persoonlijk record te zwemmen op 200m vrije slag, waarmee ze het goud pakte bij de dames. Bij de heren had de startgemeenschap geen zwemmers die aan de start konden verschijnen, waardoor vervangende tijden zijn opgenomen voor deze programmanummers in het klassement, die veelal langzamer zijn dan wat ze zouden zwemmen ondanks dat ze door school en werk wat minder hebben kunnen trainen. Hopelijk raakt deze groep gemotiveerd om op 11 januari de agenda vrij te houden om de derde ronde in deze nationale zwemcompetitie mee te zwemmen, de kleine 40 seconden die we nu achter staan in te lopen en zo de koppositie weer over te nemen!

Willian Hansen

Laat je bericht achter