Zwembad: Sliedrecht (Optisport Bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht)

2020-01-11 Nationale Zwemcompetitie 3 - Uitslag.pdf

Verslag

Promotie in nationale zwemcompetitie binnen handbereik

verslag door Elize Zorge van de Gooye

Zaterdag 11 januari hebben de Stelle en de Gooye gezamenlijk de een na laatste wedstrijd in de nationale zwemcompetitie gezwommen. De startgemeenschap staat op een tweede plaats, 100 seconden achter de nummer 1, als ze deze positie weet te behouden ligt promotie naar de 1e klasse van de regio in het vooruitzicht.
Tijdens deze wedstrijd in Sliedrecht werden 31 medailles gewonnen en heel wat seconden sneller gezwommen. De estafetteploegen die aan het begin van de wedstrijd zwommen behaalden allemaal een ereplaats.

Bij de jongste minioren zorgden de meisjes voor een volledige bezetting van het podium op 50m vrije slag en op 25m vlinderslag. Meike Holleman en Phine Laarman wisten op beide afstanden resp. goud en zilver te winnen. Maud Franzen won een bronzen medaille op 50m vrije slag en Lidia den Eerzamen op 25m vlinderslag in een zelfde tijd als het zilver. Bij de jongens pakte Rufus Zorge tweemaal goud op beide afstanden en won Lorenzo Kats brons op 50m vrije slag en Roel de Jong op 25m vlinderslag. Rozemarijn Wu wist haar tijd op 50m vrije slag het meest aan te scherpen en Paul Nagtegaal op 25m vlinderslag.
Bij de oudste minioren zwom Roan Klink naar een eerste plaats en David Grinwis naar een tweede plaats op zowel 50m rugslag als op 100m schoolslag. Liselotte Wu werd bij de meisjes op deze afstanden resp. 3e en 1e. DJ Nobel wist zijn tijd op 100m schoolslag met 10 seconden te verbeteren.

Ook de meisjes die voor de junioren uitkwamen wisten op zowel 50m rugslag als op 100m schoolslag alle ereplaatsen op te eisen. Zo werden Marit van Groningen, Trijntje de Geus en Lieke Franzen met een p.r.  op deze afstanden resp. 1e, 2e en 3e. Zoey van den Nieuwendijk wist zich op deze afstanden het meest te verbeteren. Bij de jongens op deze afstanden ging Koen van Dijk met twee zilveren medailles naar huis en Luuk Voogd met een bronzen medaille op 50m rugslag.
Op 50m vrije slag en op 200m wisselslag behaalde Tjeerd Lugtenburg bij de jongens en Sanne Holleman bij de meisjes een tweede plaats. Gijs de Ligt maakte op 50m vrije slag nog een bronzen medaille buit en wist zijn tijd op 200m wisselslag met wel bijna 20 seconden te verbeteren. Ook Senna Buurveld, Anouk Roon en Martine Troost wisten op deze afstand hun tijd fors te verbeteren.

In de categorie jeugd behaalde Jarno Klink een 3e plaats op 200m wisselslag. Nienke de Keijzer wist op deze afstand haar tijd met 10 seconden te verbeteren en Yvonne Visser belandde op minder dan 1 seconde net naast het podium.
De dames die uitkwamen bij de senioren leken wel tegen de stroming in te moeten zwemmen, het leverde geen ereplaatsen of persoonlijke records op, maar wel tijden die meetellen voor de competitie. Bedankt Sophie van der Leije en Wendy Visser voor jullie belangrijke seconden!