Zwembad: Hardinxveld-Giessendam (De Duikelaar, Sluisweg 144, 3371 EX Hardinxveld-Giessendam)

2019-10-05 Nationale Zwemcompetitie 1 - Uitslag.pdf

Verslag

Ook in Nationale zwemcompetitie aan kop!

verslag door Elize Zorge van de Gooye

Zaterdag 5 oktober hebben zwemmers van zc de Stelle en zv de Gooye weer gezamenlijk huisgehouden, ditmaal in Hardinxveld-Giessendam tijdens de eerste wedstrijd in de 2e klasse van de Nationale zwemcompetitie van de regio West.
Na de koppositie te hebben gepakt in poule C van de Regio competitie, gaat de startgemeenschap nu ook aan kop in deze Nationale zwemcompetitie, hetzij met een nipte voorsprong van 2 seconden op de zwemvereniging uit Numansdorp. Er werden tijdens deze eerste ronde 27 medailles gewonnen, de openingsestafettes werden met een ereplaats beloond en tijden flink aangescherpt.

In de jongste leeftijdscategorie zwom Fay het Jonk haar eerste wedstrijd. Wonnen Maud Franzen, Phine Laarman en Meike Holleman resp. goud, zilver en brons op 25m schoolslag bij de meisjes, Rufus Zorge en Thomas Blonk, zilver en brons bij de jongens. Op 50m rugslag wonnen Phine en Rufus ook nog een gouden en Meike en Thomas een bronzen medaille. Op deze afstand werden de gezwommen tijden met heel wat seconden verbeterd, Thomas Blonk en Paul Nagtegaal spanden de kroon door 12 seconden of meer van hun tijd af te zwemmen.
Bij de oudste minioren werden Roan Klink en David Grinwis resp. 1e en 3e op zowel 100m wisselslag als op 50m vrije slag. Liselotte Wu zwom op deze laatst genoemde afstand naar een 2e plaats.

Bij de junioren werden Marit van Groningen en Trijntje de Geus 1e en 2e bij de meisjes op 100m rugslag, Luuk Voogd en Koen van Dijk 2e en 3e bij de jongens. Op 50m vlinderslag werd Trijntje ook 2e en behaalden Luuk en Koen in eenzelfde tijd een 2e en 3e plaats.
Dennis van der Bok won op 50m schoolslag een gouden medaille en zwom op 100m vrije slag 8 seconden van zijn tijd af, waar Gijs de Ligt naar een 3e plaats wist te zwemmen.

Anouk Roon behaalde een 1e plaats op 50m schoolslag en Sanne Holleman een 2e plaats op 100m vrije slag in de categorie jeugd. Jarno Klink wist in deze leeftijdscategorie op 100m schoolslag en 50m rugslag een zilveren medaille te winnen.
Bij de senioren zwommen Chloë Keehnen, Yvonne Visser en Wendy Visser belangrijke tijden die meetellen voor de competitie. Ook Jochem Blonk, Senna Buurveld, Davina Floresteijn en Lieke Franzen hebben zonder ereplaats toch belangrijke punten bij elkaar gezwommen.
Anders dan bij de regiocompetitie waar punten kunnen worden behaald voor je gezwommen positie, worden in deze nationale zwemcompetitie de gezwommen tijden bij elkaar opgeteld. De zwemvereniging/startgemeenschap die aan het eind van het seizoen het kortst over alle zwemnummers (bij elkaar opgeteld) heeft gezwommen zal promoveren.
Voor de programma nummers waar geen zwemmers van de startgemeenschap staan opgesteld worden vervangende tijden gerekend, dus zorg dat je er (weer) bij bent op 2 november om de voorsprong met wat meer seconden uit te bouwen!