Onderlinge Wedstrijden

Clubkampioenschappen

Iedere vereniging heeft wel haar eigen clubkampioenschappen. Zo ook de Stelle. De clubkampioenschappen worden meestal aan het eind van het kalenderjaar verzwommen. De clubkampioenschappen zijn verdeeld in een aantal categorieën. De kleinsten onder ons zijn ingedeeld in de categorie Pupillen 1. De leden tot 14 jaar zijn ingedeeld in de categorie Pupillen 2. De leden ouder dan 14 jaar zijn ingedeeld in de categorie Aspiranten.

Winterkampioenschappen

De winterkampioenschappen spelen zich vanzelfsprekend af in de winter. Meestal ergens in maart. De schoolslag, rugcrawl en vrije slag worden verzwommen. De groepen zijn onderverdeeld in; onder de 8, onder de 10, onder de 12, onder de 14, onder de 16 en boven de 16 jaar. Tevens zijn de groepen verdeeld in mannelijke en vrouwelijke deelnemers.

Sprintkampioenschappen

Bij de sprintkampioenschappen komt het aan op explosieve snelheid. Zowel de jonge als oude leden zwemmen slechts 1 baan van de schoolslag, vlinderslag, rugcrawl en de vrije slag. De zwemmer die over alle 4 de afstanden het snelst is, mag zich sprintkampioen noemen. Deze kampioenschappen zijn ook ingedeeld in verschillende categorieën.

Akershoekcup

De Akershoekcup is alleen voor leden onder de 14 jaar. Dit houdt in dat men tot het jaar dat men 14 wordt mag meedoen. De afstanden worden verzwommen over 4 avonden.

Willemscup

De Willemscup is een overkoepelend toernooi, dus hiervoor hoeven er geen extra wedstrijden gezwommen worden. Bepaalde afstanden in de onderlinge westrijden tellen mee voor de Willemscup. Welke afstanden dit zijn, staat op de uitnodiging van een onderlinge wedstrijd.

Het klassement voor de willemcup zal in vier categoriën verdeeld worden: 
Willemscup Junioren (jongens/meisjes onder de 12 jaar) en de 
Willemscup Senioren (Dames/Heren 12 jaar en ouder).

Per afstand zullen er punten verdiend kunnen worden. Deze punten hangen af van de plaats waar je eindigt op een afstand. Als je meedoet met een wedstrijd krijg je ook nog eens bonuspunten, dus ook al win je niet, je krijgt altijd punten.

We hopen dat deze opzet een goede inspiratie geeft om alle onderlinge wedstrijden mee te zwemmen. Ook de onderlinge rivaliteit zal hiermee hopelijk positief benaderd worden.

Afstandencup

De Afstandencup is een ander soort wedstrijd te vergelijken met een wereldbeker schaatsen. De volgende regels zijn van toepassing:

  • Je mag maximaal 4 verschillende afstanden zwemmen tijdens de cup. Dit mogen er ook minder zijn.
  • Je mag voor deze 4 afstanden maximaal 2 keer een tijd neerzetten. De snelste tijd geldt voor het eindklassement.
  • Wanneer je deze afstanden zwemt, ligt helemaal aan jezelf. Je bepaald zelf wanneer je wat zwemt.
  • Aan het eind van cup zal er voor elke afstand een beker worden uitgereikt.
  • Om het klassement spannend te houden, zullen gezwommen tijden pas bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking. Ook zal je nooit samen met iemand, die dezelfde afstand zwemt, zwemmen.
  • Uiteraard worden de klassementen gesplitst tussen de heren en dames.
  • De uitreiking zal plaats vinden tijdens de jaarlijkse BBQ rond mei. Afstanden kunnen tot een week hiervoor worden gezwommen.

De volgende afstanden kunnen gezwommen worden: 400m Vrije Slag, 200m Vrije Slag, 100m Vrije Slag, 200m Wisselslag, 100m Schoolslag, 200m Schoolslag, 100m Rugslag, 200m Rugslag.