Zwembad: Gorinchem (Caribabad, Bataafsekade 8, 4204 AX Gorinchem)

2019-11-30 Driekamp SZZP 1 - Uitslag.pdf

Verslag

Jongste minioren succesvol in driekamp

verslag door Elize Zorge van de Gooye

De Stelle en de Gooye hebben zaterdag 30 november gezamenlijk een driekamp gezwommen in Gorinchem. Waar ook de zwemvereniging uit Oud-Beijerland, Barendrecht en Gorinchem aan de start verschenen. Er werden 25 medailles gewonnen een aantal persoonlijke records gezwommen en 6 van de 8 gezwommen estafettes behaalden een ereplaats.

De jongste minioren zwemmers wisten de meeste medailles buit te maken. Op 25m vrije slag en 25m schoolslag wisten Thomas Blonk en Rufus Zorge tweemaal goud te winnen, Yfke van Nimwegen en Fay het Jonk gingen met een gouden en een zilveren medaille naar huis. Lorenzo Kats, Paul Nagtegaal, Rik Franzen en Roel de Jong (die zijn eerste wedstrijd zwom) wonnen een zilveren en een bronzen medaille. Jara Mulder liet de grootste progressie zien, zij zwom 6 seconden van haar tijd op 25m vrije slag. Huib Sijtsma wist niet alleen zijn tijd op de vrije slag te verbeteren, maar verbeterde ook zijn tijd op de schoolslag.

Bij de oudste minioren wist Roan Klink tweemaal een bronzen medaille te winnen op 50m rugslag en op 100m vrije slag en zijn tijd op deze afstanden te verbeteren. Lidia den Eerzamen en Sarah Groenendijk zwommen de meeste seconden van hun tijd op 100m vrije slag, zij waren resp. 21 en 16 seconden sneller. Ook DJ Nobel en Meike Holleman wisten op deze afstand een p.r. te zwemmen. DJ en Lidia verbeterden ook hun tijd op 50m rugslag net als Liselotte Wu, David Grinwis, Phine Laarman en Maud Franzen.

Bij de junioren won Dennis van der Bok in een p.r. een bronzen medaille op 100m schoolslag, waar Marit van Groningen en Trijntje de Geus op minder dan 1 seconden naaste deze ereplaats grepen. Marit wist op deze afstand wel 10 seconden van haar tijd af te zwemmen, Martijn 't Mannetje verbeterde zijn tijd met 5 seconden. Ook Lieke Franzen, Sanne Holleman, Luuk Voogd en Davina Floresteijn wisten op deze afstand een p.r. te zwemmen. Davina wist ook op 100m rugslag een p.r. te zwemmen en verbeterde haar tijd met maar liefst 23 seconden. Ook Lieke en Lana Slabbekoorn verbeterden op deze afstand hun tijd.

Alicia Peeman behaalde in een p.r. bij de jeugd een zilveren medaille op 100m vrije slag. Chloe Keehnen werd op deze afstand 3e net als Jarno Klink, die had gehoopt onder de magische grens van 1 minuut te zwemmen, maar geen p.r. op deze afstand wist te behalen. Anouk Roon wist haar tijd op deze afstand wel te verbeteren. Op 50m rugslag wist Alicia ook een 3e plaats te bemachtigen net als Jarno, dit keer wel in een persoonlijk record. Nienke de Keijzer en Martine Troost verbeterde ook hun tijd op deze afstand.

Bij de senioren won enkel Wendy Visser eremetaal, een gouden medaille op 100m vrije slag. Anderen senioren zwemmers schitterden op een oneervolle 4e plaats. Zo werd Ramon van Huizen 4e op 100m vrije slag en moesten Kees Akershoek en Larissa Schaaf genoegen nemen met een 4e plaats op 100m schoolslag.