Warning: Declaration of Graphene_Description_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /customers/1/7/1/destelle.nl/httpd.www/NvS/wp-content/themes/graphene/includes/theme-menu.php on line 6 Warning: Declaration of Walker_PageDescription::start_el(&$output, $page, $depth, $args, $current_page) should be compatible with Walker_Page::start_el(&$output, $page, $depth = 0, $args = Array, $current_page = 0) in /customers/1/7/1/destelle.nl/httpd.www/NvS/wp-content/themes/graphene/includes/theme-menu.php on line 93 Uitleg » Nacht van Stellendam

Uitleg

Dit jaar organiseert zwemclub “De Stelle” voor de achtentwintigste keer de “Nacht van Stellendam”. Deze nachtelijke zwemmarathon zal starten op vrijdag 12 juni om 21.00 uur en pas stoppen exact 12 uur later, op zaterdag 13 juni om 09.00 uur. Uiteraard vindt dit alles plaats in zwemcomplex ‘t Zuiderdiep te Stellendam.

Bij deze nodig ik u uit om deel te nemen aan deze gezellige en sportieve wedstrijd. De deelnemende teams bestaan uit maximaal 8 zwemmers. Er kunnen maximaal 16 ploegen aan de marathon deelnemen. Hierin zal strikt de hand worden gehouden, zodat het van het allergrootste belang is om niet te lang met inschrijving en overmaking van het inschrijfgeld te wachten. Ongeacht de inschrijfvolgorde zullen de deelnemende teams van 2014 tot 30 maart voorrang hebben bij het inschrijven. Daarna telt de inschrijfvolgorde.

Er zal dit jaar in twee klassen worden gezwommen, nl.: startvergunninghouders (groep 1) en recreanten (groep 2). Heeft het team 3 of meer leden met een startvergunning (polo of zwemmen), dan valt dit team in de startvergunninghoudersgroep. De teams met maximaal 2 startvergunningen vallen in de categorie recreanten. In elke categorie is voor het winnende team een beker beschikbaar gesteld. Voor de ploeg die (ongeacht de categorie) de meeste meters heeft afgelegd is een wisselbeker beschikbaar gesteld.

Gedurende de nacht zal de sfeer er goed in worden gehouden door de muzikale ondersteuning door DJ’s. Zij zullen zorgen voor een gezellige sfeer en wanneer iemand in een tijdelijke ‘dip’ zit zal de muziek er voor zorgen dat hij er zo weer bovenop komt en er de rest van de nacht weer tegen aan kan! Bij spierklachten staat er ook dit jaar weer een massageteam klaar zodat iedereen in topconditie blijft.

Bezoekers zijn ook nu weer van harte welkom, want de zwemmers kunnen wel wat aanmoediging gebruiken tijdens deze “zware” nacht. De toegang is gratis gedurende de gehele nacht.

Wellicht bent u geïnteresseerd om (weer) deel te nemen aan deze gezellige wedstrijd. Het inschrijfgeld per ploeg bedraagt dit jaar € 50.-. Indien u mee wilt doen aan deze nachtmarathon, verzoek ik u dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 14 mei a.s. over te maken op (Rabo)bankrek.nr. NL78 RABO 0361 3093 92 t.n.v. Z.C. “De Stelle” onder vermelding van “Nachtmarathon 2015″ en de ploegnaam. Pas na ontvangst van het inschrijfgeld en de aanmeldingsstrook is uw inschrijving definitief. Inschrijven via deze website is gewenst.

We willen dit jaar alle deelnemende teams vragen een teller te leveren. Deze zal gedurende de nacht naar een door ons gemaakt schema banen tellen, 1 uur op, 1 uur af. Uiteindelijk telt deze dus 6 uur. Het mogen ook 2 personen zijn die ieder 3 uur tellen of 6 verschillende personen die ieder 1 uur tellen. We zijn hiertoe moeten overgaan omdat ons lijstje vrijwilligers erg is uitgedund.

Chronologisch overzicht

Vrijdag 12 juni:

19.00 uur De ploegen krijgen toegang tot het zwembadterrein en kunnen hun tenten opbouwen. Vouwwagens, aanhangers, caravans en auto’s worden door de gemeente niet op het terrein toegelaten.
20.15 uur Ploegleidersvergadering in het clubhuis.
20.50 uur Gereed maken voor de start. (inzwemmen niet toegestaan)
21.00 uur Startschot wordt gelost. De tussenstanden wordt ongeveer 10 minuten na elk heel zwem-uur bekend gemaakt.

Zaterdag 13 juni:

09.00 uur Einde van de marathon.
09.30 uur Prijsuitreiking in het clubhuis.
11.00 uur De tenten dienen te zijn afgebroken en het terrein dient schoon achtergelaten te worden.